Deze week hoorde ik van een vriendin dat ik vermeld sta op de Scheurkalender van de Hoeksche Waard oftewel “Scheuren door de Hoeksche Waard”.


Haar man had de kalender voor Sinterklaas gekregen en bij het vluchtig doorbladeren bleef hij (toevallig) steken bij mijn naam. “Hè, Linda Versluijs?” Die ken ik. “Ha beroemdheid” appte mijn vriendin en ze stuurde me daarbij een afbeelding van de tekst.

Ik stond versteld en het riep ook allerlei vragen op. Wie heeft mij geplaatst? Zijn ze langs gefietst en hebben ze mijn plantenkraam gezien? Of misschien wel door mijn blog op Nextdoor…?

Daarnaast was ik natuurlijk ook super blij verrast. Zo’n lief berichtje en dan ook met een vermelding van mijn website? Mensen wat een reclame!

Ik ben gaan googelen… en ja hoor, in alle Hoeksche streekbladen en zelfs in het (streek-)AD zijn allerlei leuke berichten over het ontstaan van de kalender geplaatst.


Zo blijkt dat het idee afkomstig is van Helen Schoffelmeer en Marleen van As, die de kalender hebben samengesteld. Ze zijn gaan fietsen, gaan wandelen door de Hoeksche Waard en zijn gaan googelen wat er allemaal op het eiland te beleven valt. En zo ontstonden er 365 pagina’s met voornamelijk duurzame activiteiten, feiten, tips, hotspots, recepten, gedichten en uiteenlopende wetenswaardigheden. En dat allemaal met leuke illustraties, die door de dochter van Marleen, Marit zijn getekend. De dames hebben zelfs nog wat reserve pagina’s voor volgend jaar! Nou, ik ben voor!

Ik ben natuurlijk meteen naar de winkel gestapt om de kalender aan te schaffen. Nou, eigenlijk twee kalenders. Een om te scheuren en een om te bewaren.

Maar dames, wat een leuk initiatief en wat een reclame voor mij! Niet alleen voor mijn plantjes, een hobby waar ik de volgende zomer ook weer druk mee in de weer zal zijn. Lekker duurzaam! Maar natuurlijk ook voor mijn activiteiten op het gebied van interieur design. Bezoek mijn website http://lindaversluijs.nl en lees wat ik voor je kan betekenen.

Lukt het je niet om een interieur voor bijvoorbeeld je badkamer, je keuken of zelfs heel je huis naar je zin samen te stellen, schroom dan niet geheel vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Énne, dit hele verhaal heeft mij op het idee gebracht, dat als het werkelijk tot een opdracht komt, de klanten in december 2020 en januari 2021 de scheurkalender van mij cadeau krijgen.

Jullie begrijpen dat ik hier wel even aandacht aan moest schenken, dank je wel dames.