La Penoterie Dordogne

Goede vrienden kochten een paar jaar geleden een voormalige wijnhoeve in de Dordogne. Eén van de stallen werd verbouwd tot een vakantiehuis. Zij hadden het plan om alles – ook de natte ruimten – beneden te plaatsen en de zolder (evt. als slaapgelegenheid voor kinderen) met een vlizotrap bereikbaar te maken. Zij zagen geen andere mogelijkheid omdat de dakspanten op de eerste etage te laag waren om er onderdoor te lopen.

Hier wilde ik een oplossing voor vinden. Die moest er komen! Want ik had het idee dat er met zo’n trap te weinig gebruik van de zolder zou worden gemaakt en dat vond ik  zonde van de ruimte.

Het eerste wat in mij opkwam was de vraag of de vloer boven het toilet niet kon worden verlaagd met daaromheen een vaste trap naar boven. Je zou dan op een “plateau” uitkomen waarvandaan je onder de dakspanten door zou kunnen lopen en de zolder gemakkelijk bereikbaar zou worden.

Het plan is uitgevoerd en de gîte werd een volwaardig verblijf voor vier personen, met boven ook een slaapkamer voor twee personen en de badkamer. Van het laatste gedeelte – ook weer tussen twee dakspanten – is een vide gemaakt. Kijk maar eens hoe mooi het is geworden: www.lapenoterie-dordogne.com